Anonym Pince

Frazír 2019

Évjárat

2019

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Sauvignon blanc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Etyek-Budai

Alkoholtartalom

12,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Kóstolási jegyzet:

Illatában és ízében is az újvilági típusú Sauvignon Blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.

Leírás:

A 2019-es évjáratban a Sauvignon Blanc szüretét a megszokott időszakban szeptember közepén kezdtük meg. A vegetáció során levelezést nem alkalmaztunk, így védtük a fürtöket a túlzott napsugárzástól, hogy a fajtajelleges illatok minél intenzívebben megmaradjanak. Az augusztusi melegek beindították az érést, és a cukor tartalom növekedése mellett a savtartalom is csökkeni kezdett.  A szüreti időpont meghatározása nagy jelentősséggel bírt, hogy a megfelelő érettség mellett a savtartalom és az ízek is megfelelő koncentráltsággal legyenek jelen a szőlőben. A Sauvignon Blanc szüretét 2019 szeptember közepén kezdtük meg, majd még két ütemben szüreteltünk Sauvignon Blanct.

Készült 7500 palackkal.

  • Bodzás
  • Frissen vágott füves
  • Limeos
  • Csalános

3 600 Ft

-3%

3 500 Ft

Egységár: 4 667 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Bodzás
  • Frissen vágott füves
  • Limeos
  • Csalános

Kóstolási jegyzet:

Illatában és ízében is az újvilági típusú Sauvignon Blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.

Leírás:

A 2019-es évjáratban a Sauvignon Blanc szüretét a megszokott időszakban szeptember közepén kezdtük meg. A vegetáció során levelezést nem alkalmaztunk, így védtük a fürtöket a túlzott napsugárzástól, hogy a fajtajelleges illatok minél intenzívebben megmaradjanak. Az augusztusi melegek beindították az érést, és a cukor tartalom növekedése mellett a savtartalom is csökkeni kezdett.  A szüreti időpont meghatározása nagy jelentősséggel bírt, hogy a megfelelő érettség mellett a savtartalom és az ízek is megfelelő koncentráltsággal legyenek jelen a szőlőben. A Sauvignon Blanc szüretét 2019 szeptember közepén kezdtük meg, majd még két ütemben szüreteltünk Sauvignon Blanct.

Készült 7500 palackkal.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Sauvignon blanc

A Loire-völgyben őshonos világfajta (valószínűleg a jurai savagnin és egy ismeretlen szőlő spontán kereszteződéséből született). Tipikusan félaromatikus, bodzás, csalános, érettebben barackos, passiógyümölcsös ízvilága széles körben népszerűvé teszi. A nyolcvanas évek óta Új-Zéland fő fajtájaként lett világsiker, de hagyományos francia példáin túl pl. Ausztriában, Stájerországban is remek borok készülnek, Magyarországon is 950 hektárnyi terem belőle.