Anonym Pince

Szinkópa 2019

Évjárat

2019

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Chardonnay

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Etyek-Budai

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Kóstolási jegyzet:

A Chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal.

Leírás:

A 2019-es őszi időjárás lehetővé tette, hogy a chardonnay fürtöket szeptember végéig a tőkéken érni hagyjuk. A Chardonnayt a teljes érést követően, kézzel, 15 kg-os ládákba szüreteltük. Az öreghegyi terméskorlátozott Chardonnayt a Tóra dűlő termésével egészítettük ki. Az érett fürtöket bogyózást követően 2-3 órán át áztattuk, majd kíméletesen préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve, fajélesztős beoltást követően erjesztettük. A terméskorlátozott öreghegyi területről származó mustot fahordóba fejtettük és ott erjesztettük 500, 300 és 225 l-es használt és új barrique hordókban 20-22 C-on. A Tóra dűlő termését tartályban erjesztettük 18-19 C-on. A kierjedt borokat a hordókban és a tartályban is 6  hónapig a finomseprő felkeverésével érleltük, majd az első fejtést követően további 36 hónapot érleltük. A tartályban érlelt Chardonnay és a hordók összefejtése után a Szinkópát 2023 júliusában palackoztuk.

Készült 5000 palackkal.

  • vanilia
  • Körtés
  • Vajas
  • Almás

5 500 Ft

Egységár: 7 333 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • vanilia
  • Körtés
  • Vajas
  • Almás

Kóstolási jegyzet:

A Chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal.

Leírás:

A 2019-es őszi időjárás lehetővé tette, hogy a chardonnay fürtöket szeptember végéig a tőkéken érni hagyjuk. A Chardonnayt a teljes érést követően, kézzel, 15 kg-os ládákba szüreteltük. Az öreghegyi terméskorlátozott Chardonnayt a Tóra dűlő termésével egészítettük ki. Az érett fürtöket bogyózást követően 2-3 órán át áztattuk, majd kíméletesen préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve, fajélesztős beoltást követően erjesztettük. A terméskorlátozott öreghegyi területről származó mustot fahordóba fejtettük és ott erjesztettük 500, 300 és 225 l-es használt és új barrique hordókban 20-22 C-on. A Tóra dűlő termését tartályban erjesztettük 18-19 C-on. A kierjedt borokat a hordókban és a tartályban is 6  hónapig a finomseprő felkeverésével érleltük, majd az első fejtést követően további 36 hónapot érleltük. A tartályban érlelt Chardonnay és a hordók összefejtése után a Szinkópát 2023 júliusában palackoztuk.

Készült 5000 palackkal.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Chardonnay

Az egyik legrégebbi világfajta, Burgundia fő fehérszőlője. Jól közvetíti a termőhelyet, viszonylag semleges, fajtajellege diszkrét almás, sárga gyümölcsös aromákban érhető tetten. Voltaképpen a Loire-ból származik, onnan terjedt el Champagne-ba is. Itthon közel 2200 ha-on terem.